I-SEC
Geen diploma? Geen probleem! Wij leiden je op!

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Workrate
Leer bij Workrate hoe jij een teampowered beveiliger wordt!

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

CTSN
Zeg je kwaliteit? Dan zeg je CTSN! De mensgerichte werkgever die jou helpt een beveiliger te worden. Ga jij stijgen naar grotere hoogte? Kies dan voor werken en leren bij CTSN.

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

G4S
Ook morgen leer ik voor beveiliger. Ben je bij ons in dienst, dan zit je goed! Bij G4S vinden we het belangrijk dat je op een fijne plek werkt en een prettige werksfeer ervaart. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden, omhoog én opzij. Denk aan het volgen van een opleiding tot Instructeur BHV & EHBO of misschien wil je wel teamleider worden!

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Securitas
Zet je talent in voor een veiligere wereld

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Holland Security Group (HSG)
Leer met Brabantse gezelligheid alle kneepjes van het vak voor een salaris vanaf 15 euro per uur

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Scorpions Security
Bij Scorpions Security krijg je de mogelijkheid om intern door te groeien van steward, naar (evenementen)beveiliger, naar teamleider of misschien wel jr. projectmanager!
 

BEKIJK DE OPLEIDINGEN


Hoe word je beveiliger?

Niet iedereen mag zichzelf zomaar beveiliger noemen. Om als beveiliger aan de slag te gaan heb je namelijk een diploma nodig. Ook word je gescreend door het team korpscheftaken (team KC) van de politie. In het geval van luchthavenbeveiliging word je gescreend door de KMAR (Koninklijke Marechaussee). Deze teams verstrekken een vergunning die je o.a. nodig hebt om te mogen werken als particuliere beveiliger in jouw werkveld.


De opleiding

De opleiding tot beveiliger is een mbo 2-opleiding. Tijdens de opleiding krijg je niet alleen theorielessen. Ook doe je veel praktijkervaring op, zodat jij na de opleiding snel aan de slag kunt en de kneepjes van het vak al aardig onder de knie zult hebben.  

Voor sommige specialisaties binnen de beveiligingsbranche, zoals luchthavenbeveiliging, heb je een aanvullend certificaat nodig. Het behalen van een aanvullend certificaat is vaak een kwestie van weken.


Verkort traject

Daarnaast bieden verschillende bedrijven in de beveiligingsbranche betaalde opleidingstrajecten aan, zodat je tijdens de opleiding niet in hoeft te leveren op salaris. De opleiding wordt dan volledig vergoed door de werkgever. Vaak duren deze opleidingen minder lang dan een reguliere opleiding.

Geen zorgen, je krijgt tijdens het werken-leren traject een volwaardig salaris uitbetaald (minimaal schaal 2-0). De lengte van de opleiding is afhankelijk van ervaring en competenties. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling of de werkgever.


Lever ik in op mijn salaris tijdens mijn opleiding?


Salarisindicatie

Jouw toekomstige salarisindicatie is afhankelijk van het type beveiliging en wordt bepaald door de werkgever. Goed om te weten: begin 2023 is er een flinke verhoging doorgevoerd in de CAO Particuliere Beveiliging. Kijk voor een specifiekere salarisindicatie naar de desbetreffende vacature, of bekijk de CAO. Werk je ook in het weekend of de avonden/nachten? Dan komt hier nog een toeslag bij.

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

MBO-2 Beveiliging


Gespecialiseerde opleidingen bij een beveiligingsbedrijf

Als beveiliger met een MBO niveau 2 diploma zorg jij ervoor dat anderen zich veilig voelen. Je kunt je specialiseren voor verschillende doeleinden. Er zijn verschillende beveiligingsbedrijven waar je een BOL of BBL (combinatie van werken en leren) opleiding kunt volgen om Beveiliger niveau 2 te worden. Deze bedrijven beschikken vaak zelf over een eigen opleidingsinstituut. Vaak kun jij na jouw opleiding direct aan de slag bij het bedrijf dat jou heeft opgeleid.

ONTDEK DE OPLEIDINGEN


Algemene 
opleidingsinstituten

Uiteraard kun je ook een BBL (combinatie van werken en leren) of BOL-opleiding volgen bij een algemeen opleidingsinstituut. Tijdens deze opleiding kom je in aanmerking met allerlei aspecten van het beroep als beveiliger, krijg je theoretische lessen maar loop je ook veel stage. Doordat je tijdens de opleiding al veel werkervaring opdoet kun jij na het behalen van je diploma vaak al snel aan de slag.

KIJK OP KIESMBO.NLBEKIJK DE OPLEIDINGEN


Opleidingen:

VMB Security
Word onderdeel van onze hechte club als aspirant-beveiliger bij VMB Security & Services, want bij ons sta je er nooit alleen voor"

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

D&B The Facility Group
Secure your future!

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

PPS Security
Ontdek de wereld van beveiliging, leer in de praktijk en zet je eerste stappen als professional met onze uitdagende stageplaatsen in de beveiligingsbranche.

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Huschka
Help mee om je omgeving een stuk veiliger te maken en wordt beveiliger bij de Huschka Groep.

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Implacement Service
Volg via Implacement betaald de opleiding tot beveiliger en ontwikkel je tot een professioneel beveiliger!

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Tribe Security
 Bij TRIBE Security vinden we het belangrijk om te investeren in onze mensen. We bieden zowel binnen als buiten TRIBE Security trainingen aan, waardoor we onze mensen stimuleren stappen te zetten op professioneel en persoonlijk gebied. Daardoor staan zij zelfverzekerd en met plezier op de werkvloer.

BEKIJK DE OPLEIDINGEN